ШК "ЕЛИТ"
София, кв. Света Троица,  ул. "Хисаря" №3А
„Купата на ШК ЕЛИТ“

ПЪРВИ ТУРНИР ЗА „Купата на ШК ЕЛИТ“

Детски индивидуален турнир по ускорен шахмат oт 4 до 10 години

28 септември 2019 г., София

prospect

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВАСИЛ АНТОНОВ

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВАСИЛ АНТОНОВ! Продължават ЕЛИТните резултати.

На проведения днес в столицата традиционен детски турнир “Есен 2019” нашият клуб отново има шампион! Васил Антонов защити първото си място в своята възрастова група от предишното издание. Той грабна отличието при 6-годишните малчугани с резултат 3,5 т. от 6 партии, макар да бе по-малък от всички свои съперници!
Браво, Васко!vasko

БЪЛГАРЧЕТА В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ НА ШАХМАТА

БЪЛГАРЧЕТА В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ НА ШАХМАТА

Само две деца в света, родени през 2015 година, имат международен рейтинг по класически шахмат - Rayan Rashid Mugdho от Бангладеш и ВЕЛИСЛАВ ЗАХАРИЕВ от България! Браво, Вели! От днес шестгодишният Велислав е градиран състезател с рейтинг 1031!
10-годишният ДАНАИЛ ПОПЗАФИРОВ е трети в световната ранглиста по шахмат и втори в Европа в своята възрастова група! В обновената класация за месец април Дани е с коефициент ЕЛО 1863.
Браво, ЕЛИТ! Браво, България!

velislav zahariev 8

 
БЪЛГАРЧЕ Е В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ НА ШАХМАТА
БЪЛГАРЧЕ Е В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ НА ШАХМАТА
Danail Popzafirov Chessclubelit9-годишният Данаил Попзафиров, състезател на “Шахматен клуб ЕЛИТ”, е трети в световната ранглиста за деца. Той е втори по рейтинг сред връстниците си в Европа. Данаил е многократен шампион на България за деца и носител на редица международни отличия. С него работи екип от специалисти. Предричат му бляскаво бъдеще поради уникалното съчетание на талант, любов към шахмата и трудолюбие. Всеотдайните му родители са възприели успешното реализиране на малкия шахматист като своя мисия. "Такива таланти са бъдещето на нашия спорт и са движеща мотивация да продължаваме да подкрепяме шахмата." - сподели шахматният меценат Васил Антонов. “Данаил е най-бързо прогресиращият талант в България тази година.
Той е част от цяло поколение шахматни надежди, които подготвяме заедно с колегите в ШК ЕЛИТ”, сподели председателят на клуба Венета Петкова.
 
 
 
ДАНАИЛ ПОПЗАФИРОВ С НОВ МЕЖДУНАРОДЕН УСПЕХ

ДАНАИЛ ПОПЗАФИРОВ С НОВ МЕЖДУНАРОДЕН УСПЕХ

От 10-ти до 13-ти октомври в Охрид, Македония се проведе IV-ти международен младежки турнир до 18 години – „ЛАСКЕР 2019“. В турнира участваха 62-ма състезатели от Албания, България, Сърбия и Македония.
Поздравления за Дани Попзафиров, който изпревари батковците и с 5,5 точки от 7 партии раздели III-IV място в генералното класиране, а в своята възрастова категория е безапелационен златен медалист!
Йоана Кръстева се класира на трето място при момичетата до 10 години. Играта й показва, че е близо до по-сериозни класирания, но трябва да положи още усилия в тренировките.
Дани и Йоана премериха сили с много по-силни шахматисти, което бе ценен тренировъчен опит!
ЧЕСТИТО!

dani popzafirov2

 НОВИНИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ШАХМАТЕН КЛУБ "ЕЛИТ" 

 

All Items
Новини
Show More LOADING... NO MORE ITEMS

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ШАХМАТА?

Мислене

Шахматната игра развива аналитичното мислене на децата

Памет

Шахматната игра развива краткосрочната и дългосрочна памет.

Концентрация

Шахматната игра развива способноста за концентрация

Култура

Шахмата повишава общата култура и социалното положение

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ШК "ЕЛИТ" ?

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Имаме желанието да научим Вашите деца да игрят шахмат!

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Разполагаме със знания и опит да направим децата ви шампиони

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Имаме хъс и желание за успехи на нашите състезатели!

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Разполага със високо квалифицирани преподаватели

ХОРАТА ЗА НАС

Синът ми Симеон Дойчинов е член на Шах клуб „Елит“ от самото му създаване. Редовните тренировки, които посещава с огромна охота, спомогнаха за менталното му развитие и го научиха на дисциплина и самоконтрол. Желае да участва във всички шах турнири, които се провеждат. Не пропуска и тренировъчните лагери, които шах клубът организира, където освен сериозното обучение по шах, истински се забавлява и с нетърпение очаква следващия лагер. Шах клуб „Елит“ е повече от добро начало за всеки малък шахматист. Треньорът Венета Петкова има призвание да работи с деца – те я обожават и тренировките протичат в приятелска обстановка с интерес и желание. Изключителен професионалист, коректен и точен при изпълнение на поетите ангажименти. Способна е да мотивира и направи от всяко дете добър шахматист. Много съм доволна и благодаря на Шах клуб „Елит“ и в частност на д-р Венета Петкова за вниманието и знанията, които детето ми получава. Благодарим Ви от сърце. Продължавайте все така напред и нагоре. С нетърпение очакваме и следващата Купа "България Mall". Благодарим Ви за всичко!!!
Станислава СтатковаСофия, 19 януари 2016г.
Траян тренира в ШК "ЕЛИТ" от година и два месеца. Напредва не само със знания и умения, но и с въображението, с усета и отношението към всяка игра - победа или загуба. Техният треньор Вени е преди всичко приятел и в нейните очи децата усещат пламъчето от играта, правилата, състезанията, борбения дух и сигурността, че тя ги подкрепя винаги. Всяка победа и загуба учи децата. Интерактивната дъска, игрите на руски с Драконите, картинките за оцветяване за малки и големи, както и различните награди /залепящи точки на всяка тренировка/, месечните награди, медалите, както и всяка една тренировка, поддържат интереса и повишават желанието на децата към ШАХА. Децата обличат екипа- тениските в два различни цвята ги карат да се чувстват красиви и горди, че са част от ШК"ЕЛИТ". Усмивките на лицата на децата и по време на тренировка и на състезание са едно от доказателствата за професионализма на треньор Венета Петкова. Дерзайте и продължавайте да печелите и лекота медалите и сърцата не само на децата, но и на техните родители, ние сме с Вас!
Нели Великова София, 12 февруари 2016г

  

ЦИТАТИ НА УСПЕЛИТЕ ШАХМАТИСТИ

В шахматната партия има безброй количество тайни. За щастие. Поради това ние не можем еднозначно да отговорим какво е това: наука, спорт или изкуство?
Гари КаспаровСветовен шампион
Шахматът – това е моят свят. Не дом, не крепост, в която аз се крия от житейските несгоди, а именно свят. Свят, в който аз живея пълноправен живот, в който аз изразявам себе си.
Михаил ТалСветовен шампион
Всяко поражение се явява за загубилия ценен урок. Който не губи, той не се движи напред. Този железен закон е справедлив за всеки жив човек. На когото всичко му се отдава, той губи творческите си способности.
Емануил ЛаскерСветовен шампион
Без навик към самостоятелна работа, към обективна оценка, младият шахматист неизбежно се среща с големи затруднения, когато попадне в сериозен турнир.
Михаил БотвиникСветовен шампион

 

СТАНИ НАШ ПРИЯТЕЛ ВЪВ FACEBOOK

Стани наш приятел във Facebook

Разгледай нашата facebook стараница с незабравими моменти от организирани наши изминали турнири, състезания и учебно-тренировъчен процес!
Харесай ни!

 

КУПАТА НА "BULGARIA MALL"

КУПАТА НА 'BULGARIA MALL'

Запиши се за участие в следващото издание на традициония турнир по ускорен шахмат за деца до 10 години Купата на "BULGARIA MALL". Оргазнизатор Шахматен Клуб "Елит"
Запиши се!

 

БЛАГОДАРИМ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ:

 

КОНТАКТИ

  Сдружение "Шахматен клуб ЕЛИТ" 

1233, София, България

кв. Света Троица, ул. "Хисаря" №3А

д-р Венета Петкова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.chessclubelit.com

 

ГРАФИК ТРЕНИРОВКИ

 Деца от 4 год. до 7 год.

Пон. и сряда:  17,00 h. - 18,00 h.

 Деца от 7 години нагоре

Пон. и сряда: 18,15 h. - 19,45 h.

 Напреднали състезатели

Втор. и четв.:  18,00 h. - 20,00 h.

 

© 2024 Интернет страницата е разработена и е собственост на Шахматен Клуб "ЕЛИТ". Всички права запазени. Designed By GP.