ШК "ЕЛИТ"
София, кв. Света Троица,  ул. "Хисаря" №3А

"ШАХМАТЕН КЛУБ ЕЛИТ" С НОВА УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧНА БАЗА- В НОВ ДОМ КЪМ НОВИ УСПЕХИ!

1С официална церемония и водосвет бе открита новата шахматна зала на Шахматен клуб ЕЛИТ. Тя е просторна, светла и е оборудвана с всичко необходимо за съвременен учебно-тренировъчен процес.

На тържеството присъстваха редица официални гости, сред които народният представител Васил Антонов, Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, проф. Николай Изов, ректор на НСА „Васил Левски”, проф. д-р Николай Петров от ВМА, проф. Кирил Андонов, зам.-ректор на НСА, г-жа Сотирова, началник отдел „Образование, култура, социални дейности и спорт“ от район „Сердика“, г-н Неделчо Митев, д-р Михаил Илиев, както и гросмайстор Нургюл Салимова – изгряващата звезда на българския шахмат. Гостите разгледаха залата и се запознаха с предимствата, осигурени в нея за младите състезатели на клуба.

Заместник-кметът на Столична община г-н Барбалов поздрави треньорите и децата за чудесната зала и декларира своята и на Общината подкрепа за развитието на шахмата сред подрастващите, като пожела успех в бъдещата работа. В приветствието си проф. Изов изтъкна значението, което трябва да има детско-юношеският спорт - залог за високо спортно майсторство. Той подари на възпитаниците на клуба албума „Българската спортна слава“ с пожелание при следващото й издание някои от тях да бъдат представени в нея, наред с големите шампиони на България. В речта си Васил Антонов открои ролята на Шахматен клуб ЕЛИТ като водещ сред организаторите на състезания от различен ранг - елитни, масови, детски и изказа вярата си в бъдещите успехи на малките шахматисти. Съвместната работа с клуба дава възможност на състезатели от цялата страна да се включат в разнообразни шахматни прояви.

След приветствията отец Валентин освети залата и в нея се проведе първото шахматно събитие. Сеанс на едновременна игра за гостите изнесоха състезателите от Шахматен клуб ЕЛИТ, държавните шампиони и многократни медалисти от турнири в страната и чужбина – Никола Кънов (до 14 г.) и Данаил Попзафиров (до 10 г.). Тя предизвика много емоции сред всички присъстващи на събитието.

Клубът е водещ в страната по успехи сред децата и юношите в последните години. Негови възпитаници са и Йоана Кръстева – шампионка от първенството на Европейския съюз и най-малкият шахматен талант в България, 6-годишният Велислав Захариев, които също присъстваха на събитието. Новата зала дава възможност за провеждане на състезания, за мултимедийно обучение, за групови тренировки на различни нива. Налична е богата шахматна библиотека. Председателят на клуба д-р Венета Петкова представи тези предимства на гостите и изтъкна, че стремежът на ШК ЕЛИТ винаги е бил да има водещ принос в развитието на детско-юношеския шахмат у нас.

 НОВИНИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ШАХМАТЕН КЛУБ "ЕЛИТ" 

 

All Items
Новини
Show More LOADING... NO MORE ITEMS

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ШАХМАТА?

Мислене

Шахматната игра развива аналитичното мислене на децата

Памет

Шахматната игра развива краткосрочната и дългосрочна памет.

Концентрация

Шахматната игра развива способноста за концентрация

Култура

Шахмата повишава общата култура и социалното положение

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ШК "ЕЛИТ" ?

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Имаме желанието да научим Вашите деца да игрят шахмат!

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Разполагаме със знания и опит да направим децата ви шампиони

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Имаме хъс и желание за успехи на нашите състезатели!

Шахматен клуб 'ЕЛИТ'

Разполага със високо квалифицирани преподаватели

ХОРАТА ЗА НАС

Синът ми Симеон Дойчинов е член на Шах клуб „Елит“ от самото му създаване. Редовните тренировки, които посещава с огромна охота, спомогнаха за менталното му развитие и го научиха на дисциплина и самоконтрол. Желае да участва във всички шах турнири, които се провеждат. Не пропуска и тренировъчните лагери, които шах клубът организира, където освен сериозното обучение по шах, истински се забавлява и с нетърпение очаква следващия лагер. Шах клуб „Елит“ е повече от добро начало за всеки малък шахматист. Треньорът Венета Петкова има призвание да работи с деца – те я обожават и тренировките протичат в приятелска обстановка с интерес и желание. Изключителен професионалист, коректен и точен при изпълнение на поетите ангажименти. Способна е да мотивира и направи от всяко дете добър шахматист. Много съм доволна и благодаря на Шах клуб „Елит“ и в частност на д-р Венета Петкова за вниманието и знанията, които детето ми получава. Благодарим Ви от сърце. Продължавайте все така напред и нагоре. С нетърпение очакваме и следващата Купа "България Mall". Благодарим Ви за всичко!!!
Станислава СтатковаСофия, 19 януари 2016г.
Траян тренира в ШК "ЕЛИТ" от година и два месеца. Напредва не само със знания и умения, но и с въображението, с усета и отношението към всяка игра - победа или загуба. Техният треньор Вени е преди всичко приятел и в нейните очи децата усещат пламъчето от играта, правилата, състезанията, борбения дух и сигурността, че тя ги подкрепя винаги. Всяка победа и загуба учи децата. Интерактивната дъска, игрите на руски с Драконите, картинките за оцветяване за малки и големи, както и различните награди /залепящи точки на всяка тренировка/, месечните награди, медалите, както и всяка една тренировка, поддържат интереса и повишават желанието на децата към ШАХА. Децата обличат екипа- тениските в два различни цвята ги карат да се чувстват красиви и горди, че са част от ШК"ЕЛИТ". Усмивките на лицата на децата и по време на тренировка и на състезание са едно от доказателствата за професионализма на треньор Венета Петкова. Дерзайте и продължавайте да печелите и лекота медалите и сърцата не само на децата, но и на техните родители, ние сме с Вас!
Нели Великова София, 12 февруари 2016г

  

ЦИТАТИ НА УСПЕЛИТЕ ШАХМАТИСТИ

В шахматната партия има безброй количество тайни. За щастие. Поради това ние не можем еднозначно да отговорим какво е това: наука, спорт или изкуство?
Гари КаспаровСветовен шампион
Шахматът – това е моят свят. Не дом, не крепост, в която аз се крия от житейските несгоди, а именно свят. Свят, в който аз живея пълноправен живот, в който аз изразявам себе си.
Михаил ТалСветовен шампион
Всяко поражение се явява за загубилия ценен урок. Който не губи, той не се движи напред. Този железен закон е справедлив за всеки жив човек. На когото всичко му се отдава, той губи творческите си способности.
Емануил ЛаскерСветовен шампион
Без навик към самостоятелна работа, към обективна оценка, младият шахматист неизбежно се среща с големи затруднения, когато попадне в сериозен турнир.
Михаил БотвиникСветовен шампион

 

СТАНИ НАШ ПРИЯТЕЛ ВЪВ FACEBOOK

Стани наш приятел във Facebook

Разгледай нашата facebook стараница с незабравими моменти от организирани наши изминали турнири, състезания и учебно-тренировъчен процес!
Харесай ни!

 

КУПАТА НА "BULGARIA MALL"

КУПАТА НА 'BULGARIA MALL'

Запиши се за участие в следващото издание на традициония турнир по ускорен шахмат за деца до 10 години Купата на "BULGARIA MALL". Оргазнизатор Шахматен Клуб "Елит"
Запиши се!

 

БЛАГОДАРИМ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ:

 

КОНТАКТИ

  Сдружение "Шахматен клуб ЕЛИТ" 

1233, София, България

кв. Света Троица, ул. "Хисаря" №3А

д-р Венета Петкова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.chessclubelit.com

 

ГРАФИК ТРЕНИРОВКИ

 Деца от 4 год. до 7 год.

Пон. и сряда:  17,00 h. - 18,00 h.

 Деца от 7 години нагоре

Пон. и сряда: 18,15 h. - 19,45 h.

 Напреднали състезатели

Втор. и четв.:  18,00 h. - 20,00 h.

 

© 2024 Интернет страницата е разработена и е собственост на Шахматен Клуб "ЕЛИТ". Всички права запазени. Designed By GP.